В Кале около стотина мигранти нападнаха полицаи, които провеждаха операция за разрушаване

...
В Кале около стотина мигранти нападнаха полицаи, които провеждаха операция за разрушаване
Коментари Харесай

В Кале около стотина мигранти нападнаха полицаи

В Кале към стотина мигранти нападнаха служители на реда, които организираха интервенция за разрушение на палатков лагер. Според " Фигаро " са ранени към дузина служители на реда и минимум трима мигранти.

Лагерът в зоната на Трансмарк беше дом на към 200 чужденци, които понякога се опитваха да се качат в камиони, пътуващи за Обединеното кралство. Когато силите за сигурност дойдоха в лагера сутринта, към стотина мигранти отхвърлиха да изоставен, проявиха изключителна агресия и започнаха да хвърлят камъни по полицията и жандармеристите, заяви префектурата в Кале. Според нея 15 чиновници по сигурността са се нуждаели от здравна помощ.

Източник от полицията за France Bleu Nord сподели, че нападението против силите за сигурност е било невиждано принудително и мигрантите са имали торби с камъни в палатките си. Асоциацията за помощ на бежанците l`Auberge des migrants сподели пред кореспонденти, че мигрантите са били гневни, че са били принудени да изоставен палатките си, без да им бъде разрешено да вземат нещата си.

Наблюдател на Human Rights Observers в лагера сподели, че полицията е употребила сълзотворен газ и травматични оръжия. По думите й се е наложила хоспитализация за най-малко трима ранени мигранти.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР